mateO'

29.03.2012., četvrtak

Pun pogodak ''Misije zajedno''

Hrt-ova emisija ''Misija zajedno'' doslovce ruši sve pred sobom , izborom tema , gostiju , i odličnom humanom i akcijskom atmosferom. Zadnja emisija opet se temeljila na pojedinim rupetinama u zakonu i gadostima koje dosežu vrhunac , a kojima nitko ne staje u kraj.



U prvom dijelu emisije predstavile su nam se ogorčene i istovremeno egzistencijalno ugrožene radnice kamenskog koje su nam ispričale svoju priču o svemu što se u njihovom radničkom i poštenom životu , promijenilo pod utjecajem velikih lopovskih sila koje su im nakon toliko godina oduzele nekad siguran kruh u rukama.

Da je nekad ''lijepa naša'' pretvorena u ''rascjepana naša'' , to je već dječici u Bandićevim vrtićima jasno , ali ovakvo maltretiranje i ispiranje mozgova od strane hijerarhijski najviših luđaka , pretvorilo se u pravi horor koji trese zemlju poput nekakve groznice.

Niti ovaj put nije prošlo bez tog , sad već učestalog izgladnjavanja , a ljudi samo žele raditi , na kraju dana donijeti kruh u kuću i leći nasmijani i zadovoljni. Takvo nešto radnicama kamenskog pretvorilo se u najdalji i najtamniji san. Misija zajedno i njihova , po meni najsvjetlija točka Sanja Mikleušević Pavić , dala nam je uvid u životne situacije prevarenih radnica.

Napokon su pred kamere stavili prave osobe , osobe koje znaju pravu istinu a proživljavaju pravi pakao .Možda njihov razgovor sa ljupkom voditeljicom neće riješiti problem koji su im stvorili ti neki bogati i moćni gadovi o kojima ne želim pisati jer nemam prikladnih riječi , možda neće doprijeti do pravih i poštenih ušiju ( ako uopće postoje poštene uši u nepoštenom svijetu) .

No ono u što sam siguran je to , da su svi oni pošteni i svi oni koji znaju što znači ostati bez posla u pedesetoj , odbačen kao živina , korak do zaslužene i spokojne mirovine , da su barem oni srcem i dušom uz ove izmučene dame velikog karaktera .

U nastavku emsije ponovno se govorilo o najaktualnijem filmu domaće produkcije redatelja Branka Schmita ''Ljudožder vegetarijanac'' , koji je podigao ogromnu prašinu u ''zdravstveno-lopovskoj'' kremi.

Film je ni više ni manje , protresao stanje kakvo susrećemo među zidovima hrvatskih bolnica , a koje je zastrašujuće i sveprisutno odvajkada , pa se kao i uvjek , spašavajući velike guzice , itekako odlično zataškava.

Svi poslovi odvijaju se u svijetu mraka , kojeg kreira sam ljudožder , odnosno ginekolog imenom Mrkan. Koliko je Mrkana u hrvatskom zdravstvu bolje i ne pomišljati , razlika je u tome , što je ovaj filmski Mrkan samo ljudožder.

Pravi Mrkani koji haraju bolničkim hodnicima poput superheroja , a prije pet godina su nekome osjekli nogu , ili ubili nedužnu bebicu jer nisu znali obaviti svoj zadatak ''po Hipokratu'' , e to su te ljudožderčine koje treba istrijebiti , ne samo gomilati njihova imena po arhivama sudova .

Svakako bih preporučio film koji je po meni pravi uvid u situaciju koja je pustila korjenje u zdravstvu a koja se ne rješava. Opet i opet i u vijeke vijekova.



- 23:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Najdraži citati

Posjete